styra upp....

Kanske man ska försöka styra upp detta igen då.. halkar alltid efter av någon anledning och så tar det 100 år innan jag skriver något igen MEN...... jag har faktist en anledning!

Alma har hamnat i ett djävulskt trots....
Har hört att 3 års trotsen är värre men hon är ju bara 2½, men hon har hamnat i det!, INGE KUL!
Allt man gör eller säger ignorerar hon, hon psykar mig genom att testa mina gränser till 21586185.
Hatar tjat mammor och mammor som gnäller och ryter åt sina barn, jag gör det...  jag förstår dessa mammor nu!, nu hatar jag mammor som pjataj så pnuttifjuttit med sina små bääääbisar.

Jag försöker ha tålamod men på kvällen när alma går och lägger sig är jag slut, och då menar vi inte bara trött utan nu snackar vi SLUT.
Tur att man älskar sitt barn oändligt iaf, min lilla älskling är underbar dom flesta stunder!

Annars händer det inte så mycket, sommaren e slut verkar det som och hösten har kommit, löven faller och träden är gula, hallå det är faktist fortfarande JULI ?!.
Hoppas en liten värmebölja vill komma tillbaka så vi får hinna njuta lite till innan denna kalla vinter kommer eller vad tycker ni?.

Har bara slappat och varit med älskling denna månad, på söndag börjar allvaret igen, jobb, jobb, jobb sen skola, en dag jobbar jag 7-13 sen hem och vila 2 sek sen jobba igen 15-23+jour (natten) 06.45 -09.45 sen hem och vila sen börja igen 15-21.... jag behöver nog inte förklara hur slut jag kommer vara, ni förstår säkert, right?.

Imorgon ska vi upp i bra tid och fixa oss och äta mat för sen ska vi iväg på ekerö linjen, Alma är helt i extas för att få åka båt!!, herregud hon kommer vara nöjd i en vecka.... eller tills vi kommer hem :D.

Nej , laddar upp en bild på min prussilusska!!!





ooh btw, check out my new hairstyle.. i love it!


im shaved!!! (haha)

//Pusselipuss

Då har vi fått provsvaren...

Alma har 3 olika bakterier i kroppen och sattes på behandling på en gång.
Detta var den 3e läkaren vi gick till som ville ta prover, dom andra sa att hon var
frisk som en nötkärna, jovisst jag ser det jag!.
På måndag ska jag ringa en annan barnläkare, en super bra som jag ska prata om alma
med, vi får se hur det utvecklar sig.

Först vill jag gratulera till Carro och Joel, som har blivit sambos igår =), så himla glad för
deras skull! Vi ska dit senare idag och fika lite.

Annars har det inte hänt på mycket, jag jobbade igår, jobbar idag också och sen e jag ledin tom. 1a augusti.

Vart har denna sommar tagit vägen?, det känns som att snart är sommaren slut och tråkiga vinter igen :S...

nu ska jag äta frukost med min underbara dotter som är den finaste människan på denna jord!

See ya!

jag vill ha svar....

Några dagar har gått sen jag skrev sist och det har hänt några roliga saker sen dess.

I lördags så var jag och Lisa och John och kollade på några valpar, det slutade med att Lisa köpte en, från den mest oseriösa människan jag vet, orkar inte rabbla upp allt men hoppas allt blir bra i slutändan iaf.
Imorgon ska vi till veterinären och vaccinera, chippa och besikta..
Det går bra med lilla bebben, jag hade den här igår i 2 timmar och vi lekte jättemycket sen slockade den i min hallmöbel :S haha!

Med Almas pottträning går det verkligen jättebra!
Jag är så stolt över henne min lille snuppa, hon säger till när hon är kissnödig, okej, kanske 2 ggr har det hänt olycka men det får man ju säkna med!
Hon har även gjort nr 2 flera ggr på pottan, och häromdan så kissade hon i toaletten för första ggn!!!!, snacka om stolt mamma.

En tråkig sak är att Alma är sjuk, och hela tiden tycker jag och V, och vi har tröttnat på alla dumma svar vi får till varför hon är sjuk.
Ett vanligt barn ska ha drabbats av ca 12 olika virus per år, Alma drabbas av ca 25 + ..
Är det inte det ena så är det de andra.
Nu har hon för ca 2 månader sen (säkert mer) varit sjuk, hon hade nån halsinfektion osv och hon hostade och snorade + massa slem, slemmet är kvar än idag och inte lite dessutom.
Det sätter lock för hennes andningsvägar och gör så att hon hostar upp massa slem, igår kunde hon inte andas och spydde tillslut upp massa slem + välling.
Det är ju iof bra att hon spyr upp det osv men det tar aldrig slut?!.
Under hennes första år var hon sjuk konstant, hon var frisk max 1 vecka sen kom det något nytt och vi var stammisar uppe på akuten.
Och så läser man om föräldrar som tar sina ungar till akuten och typ manipulerar läkarna att det är något fel på ungarna så dom får medicin, och det känns ju bra det, eftersom alltid när vi kommer upp till läkaren så har vi proppat alvedon + ipren så då är det ju inte så konstigt att man är pigg!.
Jag tycker jättesynd om henne och vi är trötta på detta, och ja ja, vissa barn är mer sjuka än andra men tror faktist att hon har nedsatt immun försvar, jag har aldrig hört om en unge som är sjuk så ofta som henne, plus att hon har förhöjjd snabbsänka utan några symtom förutom hög feber.. tycker det är skummt.
Vi var iaf till läkaren idag och han tog prover, och mitt stackars barn fick en 1 decimeters tops instoppad i näsan... lååång upp och sedan ner, fy!
Sen ska vi ringa en jätteduktig barnläkare och försöka boka tid i veckan.

Nej, nu ska jag ta och göra iordning mig för sängen, det är ju trots allt en dag imorgon också.
Godnatt

potträning står på listan

Vi har i några månader nu försökt få Alma sitta på potta så vi köpte en, den ville hon dock inte ens sitta där, eller så satt hon korta, korta stunder så vi köpte en sitt stol till toaletten, där har hon suttit men det har ej kommit någonting... nångång alls..
Vi har inte brytt oss så mycket om det utan iaf tyckt att det är bra att hon sitter där, jag brukade läsa bok för henne när hon satt där men det slutade med att hon bara ville läsa
bok så jag tror hon glömde bort att kissa eller bajsa.
Nu när det varma vädret har kommit så har vi under ca 2 veckor tagit av henne blöjjan så mycket som möjligt och frågat om hon är kissnödig osv, och hon har sagt ja men det har iaf itne kommit någonting.
Och så... häromdan så sa hon att hon ville kissa så hon gick och hämtade sin potta till vardagsrummen och hon satt i 2 sekunder och sedan sa hon att hon var klar, det hade inte kommit någonting, jag gick runt och satte mig 2 sek på datan och hon satte sig igen på pottan och reser sig upp efter 5 sek och skriker -ojjj, tiitta bajjjssskorrrvv..
Jag tänkte inte så mycket eftersom hon gjort så många gånger, ställer mig iaf upp och går fram och tittar och vad ser jag.... en sååå himla söt liten bajskorv, världens sötaste (vem kunde tro att en skitkorv e söt liksom?)
såååååå duktig!Och idag kissade hon 5 droppar på golvet och sprang direkt till pottan och skrek samtidigt, kiiiisssss!, och hon kissade på pottan, mycket!!!
Min duktiga tjej!!! mamma är så stolt!

Anywho!, slutpratat om skitkorvar och kiss, idag skulle jag jobba men är sjuk...
Inge kul alls, känner mig helt konstig i hela kroppen, ont som satan, till och med i tårna.

Imorgon blir det bara hemma mys.

Nu ska jag lägga mig i soffan, seee ya!

ett tag sen..

Ja, kan man lugnt säga, jag förstår inte varför det ska behöva ta sådan lång tid innan jag skriver ett ytterligare ett inlägg, jag har igentligen ingen ursäkt men känner mig så otroligt trött på kvällarna när Alma somnat och har ej haft ork till någonting, ligger mest deckad.

Alma mår bra, hon har kommit in i någon helvettes-period, finns det något som heter så?
Understimulerad till 1000 trots dagis aktiviteter och hemma aktiviteter.
Sitter aldrig stilla och tar det lugnt förutom sista halvtimmen innan hon ska sova.
Men det är kul ändå, hon har blivit stor tjej nu, det märks verkligen på sättet som hon pratar, gör saker osv, det är kul att se att hon hela tiden utvecklas till en självständig liten tjej.
Det ända negativa är ju att tiden går så otroligt snabbt!, jag fattar inte hur den kan göra det?..
Vi vaknar på morgonen - äter frukost - går till dagis - jag går och jobbar/skola - hämtar henne - ute och leker eller inne - lagar mat och äter - busar lite till - vips så är kl 7 och Alma vill sitta och ta det lugnt och mysa innan sovdags - vakna och.........
Nya dagar kommer och har sitt slut rätt snabbt och känner mig lite deppad över det då man ständigt ligger och tittar på henne när hon sover med tårarna i ögonen och med världens största smile och tänker på tiden då hon låg i en liten spjälsäng på högsta "hacket" som går, när hon låg på pappas mage hela nätterna långa, när hon låg och smilade i sömnen pga magknip.... man drömmer sig tillbaka och torkar sedan bort tårarna som har runnit ner för kinden och inser att hon är nästan lika lång som sin säng, men finare än finast i världen!
Jag älskar min dotter oändligt mycket!

Jag mår bra, tror att jag är allergisk mot pollen eller något, förkyld och mina ögon rinner och klibbar, usch!.

Jag jobbar för fullt, eller snarare har jobbat för fullt, har bara några pass kvar sen e jag ledig i drygt 1 ½ månad, bara jättenågra strö pass här och där innan jag börjar skolan.
Skönt att komma tillbaka, jag längtar!, längtar tills att få tänka och utveckla min hjärna... weird... aja haha!

Ska försöka uppdatera er lite mer/oftare för trots att jag aldrig skriver så har jag rätt många besökare varje dag, det är ju kul iaf!!,  hang in there, lovar att uppdatera.

Kram på er





RSS 2.0